Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ierland: champignonproducent gaat concurrentie met Nederland aan

Toen Gerard en Mary Fegan begonnen met het kweken van champignons in Noord-Ierland produceerden ze 70 ton per jaar. Nu, dertig jaar later, produceren ze 2.100 ton. C&L champignons zijn van hoge kwaliteit en 95% van de oogst wordt naar het Verenigd Koninkrijk geëxporteerd. Mary: "Gerard en ik zijn begonnen met het kweken van champignons toen we pas achttien jaar oud waren. Toen we begonnen met het bedrijf, hadden we twee plukkers in dienst".

"In 2005 en 06 leed de sector onder de goedkope importchampignons uit Nederland en Polen. Veel bedrijven zijn in die jaren failliet gegaan. Degene die het hebben overleefd, zijn veel efficiënter geworden om te kunnen blijven concurreren". Een van de grootste klanten van Mary en Gerard ging failliet in 2007 en vanaf dat moment gingen ze samen werken met Hughes Mushrooms en werden ze lid van de Noord-Ierse champignonassociatie Northway Mushrooms. Door deze samenwerkingen bleef het stel op de hoogte van alles wat er in de sector gaande is. "Northway Mushrooms heeft de verantwoordelijkheid van de marketing van C&L Mushrooms op zich genomen vanaf 2007. Hierdoor konden wij meer investeren in onze productiefaciliteiten". Het stel heeft toen geïnvesteerd in een Nederlands systeem waardoor ze konden concurreren met de topkwaliteit van Nederlandse producenten. In 2010 werd C&L Mushrooms een van de leveranciers van de supermarktketen Waitrose.

Publicatiedatum: