Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nord-Pas-de-Calais behaalt 12 mld omzet in agrosector

De agrosector in de Franse regio Nord-Pas-de-Calais is goed voor 13.500 teeltbedrijven en bijna 85.000 banen. De omzet bedroeg 12 miljard euro. De regio is zeer dicht bevolkt met 80 miljoen mensen in een straal van 300 km, evenals een strategische geografische positie met betrekking tot het handelsverkeer. Het belangrijkste is de rijke bodem en het gunstige klimaat. Dit resulteert in een grote verscheidenheid aan producenten, meestal de beste in hun vakgebied. De regio is bijvoorbeeld wereldleider op het gebied van de cichoreiproductie en nummer één regio voor de productie van aardappelen, erwten en spruitjes.De regio is tevens de thuisbasis van bekende 'ingeblikte groenten'-merken zoals Bonduelle, Cemoi, Mamie Nova en Mac Cain.

Een kwart van de biologische productie in de regio komt van Avesnois. De regio staat langzamerhand gelijk met de rest van het land nu 2% van de teeltbedrijven biologisch zijn. Dat is 5% op nationaal niveau. De vraag naar biologische producten is hoog en de Franse overheid investeert jaarlijks 1 miljoen euro aan de conversie van de traditionele landbouw naar de biologische teelt. Directe verkoop van de producent naar de consument of van kleine lokale winkels wordt ook steeds populairder.

Publicatiedatum: