Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
André Nieuwenhuis, Olympic Fruit:

"Witte pitloze druiven schaars momenteel"

Tholen - Op de druivenmarkt is de situatie verschillend voor pitloze druiven en druiven met pit. Volgens André Nieuwenhuis van Olympic Fruit zijn er minder witte pitloze op de markt. "Het is allemaal een beetje schaars en de vraag is goed. Ze zijn dus goed geprijsd." Volgens hem heeft dat diverse redenen. "Ten eerste is het Zuid-Afrikaanse seizoen voor witte pitloze druiven zo goed als voorbij. Daarnaast is India net begonnen, maar daar komt ook nog niet zo veel vandaan. We verwachten dat het Indiase seizoen vanaf week 12 een beetje op gang komt. Tot die tijd zal het krap blijven."



Voldoende van de rest
Hij geeft aan dat er voldoende druiven met pit op de markt zijn. "Er komen nog grote aantallen uit Zuid-Afrika. Dat seizoen loopt nog wel even. Ook zijn er nog genoeg rode en blauwe pitloze van die origine." Qua marktsituatie is het beeld de afgelopen weken niet veel veranderd. "Het is wat rustiger met de carnaval en voorjaarsvakantie, dat merk je goed."

Productie enorm

Over het Zuid-Afrikaanse seizoen is André matig enthousiast. "Het is een compleet ander seizoen dan vorig jaar met over het algemeen grotere volumes en lage prijzen. Vorig jaar zaten de weersomstandigheden ook minder mee. Er was bijvoorbeeld veel schade in de Orange River. Dat was dit jaar niet het geval. De oogsten waren prima." Ondanks dat Zuid-Afrika ook aan andere markten levert, wordt er nog veel naar Europa gestuurd. Exporteurs hebben minder opbrengsten door de lage koers van de euro, maar dat heeft tot nu toe niet echt geresulteerd in minder aanvoer."

Voor meer informatie:
André Nieuwenhuis
Olympic Fruit
Handelscentrum ZHZ 40-A
2991 LD Barendrecht
Tel. +31 180 64 62 03
www.olympicfruit.com