Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EC stelt afschaffen schoolfruit voor

Schoolfruitprogramma op de tocht

Het schoolfruitprogramma van de EU staat op de tocht. De Europese Commissie overweegt het programma uit te stellen omdat het een obstakel zou zijn in het streven naar betere regelgeving en versimpeling van de CAP-doelen.

De EC en de lidstaten komen op 2 maart bijeen om over het programma te prakten. Een coalitie van 12 gezondheids- en AGF-organisaties roepen de Commissie op om de gezondheid van het kind voorop te stellen als er beslissingen genomen moeten worden over betere regelgeving.

Het schoolfruitprogramma kost 0,25% van het totale landbouwbudget. De belangenorganisaties wijzen verder op het feit dat 22 miljoen kinderen in de EU overgewicht hebben, waarvan 5,1 miljoen obesitas hebben. Volgens de ramingen komen er jaarlijks 1,2 miljoen kinderen met overgewicht bij en 300.000 kinderen met obesitas.

Philip Binard van Freshfel: "Het is bewezen dat het programma een goed instrument is om kinderen de diversiteit van groenten en fruit te leren kennen en het groeiende obesitasprobleem een halt toe te roepen. Daarnaast steunt het programma ook de agrarische sector, een belangrijke sector met veel werkgelegenheid, omdat het de consumptie promoot en de leveranciers koppelt aan lokale scholen."

Verder wijzen de belangenorganisaties op een onderzoek van de OESO en de WHO waaruit blijkt dat de consumptie van groenten en fruit sinds het uitbreken van de crisis is gedaald. Huishoudens kiezen vaker voor goedkopere alternatieven.
Publicatiedatum: