Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Minneola's zijn behoorlijk in populariteit gestegen"

Van Ooijen Citrus met Californische Minneola's in de Markthal

Tholen - Sinds 2008 importeert Van Ooijen citrus BV Minneola's uit Californië. Het groeiseizoen is goed verlopen en de kwaliteit van de eerste binnenkomsten zijn volgens Marcel van der Welle zeer goed. "De smaak is voortreffelijk, met een hoge brix. Minneola's uit Californië hebben iets speciaals. Ze zijn heerlijk van smaak, hebben veel sap en de kleur is bijzonder. Om deze redenen worden ze zoveel meer gewaardeerd dan de Turkse of Peruaanse Minneolas, die vaak zelfs als Euroknaller in de winkel liggen. Deze Californische Minneolas zijn nooit goedkoop en toch zeer populair."



Herontdekt
Hij geeft aan dat Minneola's de laatste jaren herontdekt zijn door de consument. "Dit product is behoorlijk in populariteit gestegen. Ieder jaar kunnen wij meer volume aan. Een trouwe klantenkring en niet te veel spelers op de markt maakt dit mogelijk. We leveren de Minneola's met name aan retailers en groothandelaren in Nederland en België. Momenteel is de vraag zeer goed. De prijzen zijn hoog, maar dat moet helaas ook. De belangrijkste reden is de euro/dollarkoers dit jaar. Voor importerende bedrijven is de koers momenteel niet voordelig en scheelt het bijna 20%."



Samenwerking
Marcel vertelt tevreden te zijn over de samenwerking met hun leverancier. "Met Paramount Citrus hebben wij een hele goede, constructieve band richting de toekomst. Wij zijn er trots op om met deze partner samen te werken." Het Californische Minneola seizoen loopt ongeveer tot eind april qua binnenkomsten. "We blijven meestal tot half mei in de markt. Een aansluiting direct naar het Peruaanse seizoen is meestal moeilijk", besluit hij.



9 t/m 15 maart in de markthal
Dit jaar organiseert Van Ooijen Citrus in samenwerking met hun Amerikaanse partner een promotie van Californische Minneola's in de nieuwe markthal in het centrum van Rotterdam. "Wij hebben voor een week de stand van de 'Wereld van Smaak' gehuurd. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan! Iedereen is van harte welkom vanaf maandag 9 tot en met zondag 15 maart a.s. voor een hapje en een drankje. Naast mensen van de 'Wereld van Smaak' zijn wij iedere dag zelf aanwezig om u te ontmoeten. Wij kijken ernaar uit en hebben er heel veel zin in. Komt u ook gezellig langs?!"



De openingstijden van de markthal zijn:
Maandag t/m donderdag & zaterdag van 10 tot 20 uur, vrijdag van 10 tot 21 uur en zondag van 12 tot 18 uur.
Het adres is: Ds. Jan Scharpstraat 298 3011 GZ ROTTERDAM.

Voor meer informatie:
Marcel van der Welle
Van Ooijen Citrus BV
Handelsweg 149
2988 DC Ridderkerk
0180-558 8350180-558 835
www.vanooijencitrus.nl
You'll need Skype CreditFree via Skype