Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thomas Schwarz: Specialist in Duitse aardbeien en pionier in Macedonië

De Thomas Schwarz Group bestaat uit Thomas Schwarz Fruchtkontor GmbH, de Obsthof Schumann GmbH, Thomas Schwarz Food Logistics GmbH en DPTU Taurus Farms DOO. Het bedrijf gebruikte de Fruit Logistica 2015 in Berlijn om zich te positioneren als een exposant en nieuwe zakelijke contacten te maken voor de toekomst. Christoph Prenzler directeur verkoop bij TSF Fruchtkontor GmbH: "Het doel hebben we bereikt. We zijn ontzettend blij met de beurs. We hebben veel belangrijke contacten gelegd en we zijn al in staat geweest om een aantal afspraken te voltooien voor het komende seizoen."


Günter Troll (links) en Christoph Prenzler (rechts) van Thomas Schwarz Fruchtkontor GmbH

Thomas Schwarz Fruchtkontor: Focus op de Duitse productie
Het bedrijf Thomas Schwarz Fruchtkontor GmbH is verantwoordelijk voor de marketing van alle producten binnen de groep. Als gevolg van een herstructurering van bedrijven in 2014 is Thomas Schwarz Fruchtkontor de nieuwe naam geworden voor TSF Fruchtkontor. Deze stap voorziet allereerst in een consistente zakelijke representatie. Volgens Christoph Prenzler heeft het bedrijf als internationaal fruitagentschap één doel: "We willen de hoogste kwaliteit, maximale versheid en absolute klanttevredenheid bieden." 

Naast de verkoop van Duitse appelen en peren uit eigen productie in het Duitse gebied Pfalz verkoopt het bedrijf Duitse aardbeien. "In Duitsland geproduceerde aardbeien is onze hoofdzaak. We hebben sterke samenwerkingsverbanden met gerenommeerde telers. Op de dag van het plukken worden onze aardbeien ingeladen en met onze eigen vrachtwagens rechtstreeks naar de klant vervoerd. Onze klanten waarderen deze service", zegt Christoph Prenzler. Hij maakt tevens bekend dat de groep van plan is om verder te groeien: "We willen nieuwe markten en distributiekanalen openen."

De grootste biologische teelt in Zuid-Oost Europa
In 2010 investeerde de groep in Macedonië. Samen met Taurus Farms heeft Thomas Schwarz Fruchtkontor het grootste biologische teeltbedrijf van Zuidoost Europa gebouwd in het zuiden van Macedonië. "Op meer dan 360 hectare oogsten we appelen, peren en Hokkaido pompoenen. Verder zijn we ook bezig met de oogst van abrikozen en groenten. We hebben een geavanceerde appelboomgaard opgebouwd", zegt Prenzler. In 2016 verwacht het bedrijf een oogst van 6.000 ton appelen. Vanuit Macedonië vult TSF de Duitse en Europese markt met biologische producten. "Ons voordeel is de vroege oogst in Macedonië. Gemiddeld zijn we in staat om ongeveer twee maanden eerder te oogsten dan in Duitsland en ten minste een maand eerder dan in Italië ", meldt de directeur, "in de komende jaren willen we ook uitbreiden naar de overzeese markten. "

Christoph Prenzler
Directeur Verkoop
Thomas Schwarz Fruchtkontor GmbH
Robert-Bunsen-Straße 15, 79108 Freiburg
Tel: +49 (0)7 61 48 97 87 34
c.prenzler@schwarzobst.de
www.schwarzobst.de
Publicatiedatum: