Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Markt voor limes gestagneerd

Tholen - Voor limes zitten de importeurs met vaste afspraken op dit moment vrij goed. Voor degenen die aan de dagmarkt zijn overgeleverd, gaat het wat moeilijker. Volgens een handelaar is de markt sinds een dikke week naar onderen aan het bewegen. "Tot en met december was het heel goed. Het moraal van januari was hetzelfde als andere jaren, maar over de laatste twee weken ben ik niet zo enthousiast", vat hij de situatie samen.



Hogere prijs voor Mexicaanse
Hij vervolgt: "Het marktbeeld is gewoon beneden kostprijs. Er is weinig vraag en ik heb ook de indruk dat er te veel komt. Maar ja, als er amper vraag is, komt er natuurlijk al snel te veel. Hopelijk gaat het op korte termijn verbeteren. Er is momenteel een stabiele aanvoer. Over de kwaliteit valt te twisten. Er zijn met name Braziliaanse op de markt en die prijzen vallen tegen. De kleine volumes uit Mexico krijgen een hogere prijs, maar deze presteren ook beter qua kleur."

De importeur verwacht niet dat de markt lang in deze stemming zal blijven. "Het is nu wat gestagneerd, maar begin maart gaan we meestal weer een oplopende markt in. April en mei zijn ook vaak goede maanden waar weer wat volumes kunnen worden weggezet. De dagmarkt is nu wat minder dan de importeurs met vaste afspraken, maar straks is het misschien weer andersom."