Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sinds dit jaar ook hass-avocado's uit Colombia

FLP International exporteert al bijna 30 jaar exoten naar Europa



Tholen - Het bedrijf FLP International is al bijna 30 jaar gespecialiseerd in de export van exotisch fruit naar Europa. In 1987 startte FLP met exoten uit Colombia. Toen het productassortiment en activiteiten van het bedrijf zich uitbreidden in andere Zuid-Amerikaanse landen, werd de naam veranderd in Freshkita Latin-American Perishables (FLP). Sinds het jaar 1987 is men actief in Colombia. Vanaf 1994 in Ecuador en sinds 2000 in Peru.



Drie vestigingen

Het exportbedrijf werkt met zo'n 400 telers en heeft al meer dan 20.000 zendingen met vers fruit verscheept naar hun klanten. De producten komen rechtstreeks van de telers waar ze een jarenlange relatie mee hebben opgebouwd. David Abuchar, contactpersoon van FLP in Europa: "We hebben een breed assortiment. Vanuit Colombia komen met name passiefruit en physalis. Uit Ecuador leveren we vooral babybananen en daarnaast exporteren we vanuit dit land ook diverse andere exoten zoals pitahaya, gele passievrucht, tamarillo en granadilla. Uit Peru halen we voornamelijk Kent mango's."



Eerste keer avocado
Een nieuw product dit jaar is de Hass avocado uit Colombia. "Dit is een succesvolle variƫteit in Europa, dus we hebben deze ook in het assortiment opgenomen. Het Colombiaanse avocadoseizoen loopt van september tot maart. Dit jaar leveren we alleen enkele weken aan het einde van het seizoen en daarna starten we in september weer."



Hij geeft aan dat het Colombiaanse seizoen in een mooie periode van het jaar valt. De transittijd vanuit Colombia is twaalf dagen, meer dan een week korter dan veel andere leveranciers uit het Zuidelijk Halfrond."



David vertelt dat hij sinds vorig jaar in Brussel werkt. "Het is voor het eerst dat we nu ook een contactpersoon in Europa hebben. Dat is een groot voordeel voor de klanten hier. Zo kan iedereen het bedrijf ook bereiken zonder last te hebben van het tijdsverschil."



Voor meer informatie:
David Abuchar
FLP International
Mobile: +32471288227
dabuchar@flp-int.com
www.flp.co