Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe elektrische trekkers en platformwagens van Linde

Linde Material Handling (MH) brengt een nieuwe productfamilie van trekkers en platformwagens op de markt. Naast een 6-tons trekker biedt de heftruckfabrikant ook een machine aan met 8 ton trekkracht om meer marktsegmenten te openen. Een andere uitbreiding van het productassortiment betreft de Linde W08 platformwagen met een capaciteit van 800 kilo en een trekkracht van 7 ton. Alle machines zijn gebaseerd op state-of-the-art technologie: onder andere ergonomie, bekend van auto's, 3 verschillende rij-instellingen en een automatische hand- en parkeerrem. Ook aanwezig zijn de geveerde en vrijdragende wielophanging, de Linde Curve Assist, zijdelingse batterijwissel en tenslotte een uitgebreide serie opties om de machines geschikt te maken voor elk gebruik.



De trekkers en platformwagens worden aangedreven door een onderhoudsvrije 4,5 kW wisselstroommotor, die de machines laat accelereren tot een maximale snelheid van 20 km/h. Drie verschillende rij-instellingen (Performance, Efficiency en Economy) laten de gebruiker kiezen tussen maximale prestatie en het meest economische energieverbruik. Batterijcapaciteiten van 240 en 375 Ah bieden aanpassing aan het meest uitgebreide gebruik en inzetduur.



Comfortabele cabine
De nieuwe productlijn biedt ook verbeteringen op het gebied van ergonomie. De bestuurder kan op comfortabele wijze de stoel van beide zijden van de machine benaderen via de diepe instap met grote, non-slip treden en afgeronde hoeken. Zittend in de stoel zal hij bedieningselementen vinden, die op dezelfde wijze als in een auto zijn opgesteld, als ook talrijke plaatsen voor het bewaren van documenten en persoonlijke bezittingen om het werk eenvoudiger te maken. In het standaard ontwerp worden de machines gestart met contactsleutels en als alternatief is ook de PIN code versie beschikbaar zonder extra kosten.

Het chassis, dat 150 mm langer is dan in de vorige machine, maar met dezelfde draaicirkel, is door de Linde ontwerpers gebruikt om het gedeelte voor de voeten uit te breiden en meer beenruimte voor de bestuurder te creëren. De bestuurderszitplaats en het stuurwiel zijn beide uitgebreid instelbaar. Het nieuwe, interactieve display met twee verschillende menu's biedt de gebruiker informatie, zoals de status van de huidige batterij, het aantal gewerkte draaiuren of de rijsnelheid. Het is bovendien de basis voor belangrijke schakelaars, zoals die voor kruipsnelheid, de ECO stand of opties als ruitenwissers en lampen.



Het nieuwe chassis is ontworpen voor optimale zichtbaarheid rondom en maximale stabiliteit door een laag zwaartepunt. Het biedt vrij zicht op de achterkoppeling. Deze maakt het aankoppelen van aanhangers eenvoudiger. Daarnaast zijn de platformwagens uitgerust met vier onafhankelijke remsystemen. Wanneer de bestuurder zijn voet van het pedaal haalt, of als hij overgaat in rijden in de tegengestelde richting, dan remt de machine automatisch en produceert regeneratieve energie, die de batterij opneemt en de inzet duur van de batterij verlengd.

Een andere belangrijke veiligheidsfunctie is de automatische parkeerrem. Deze wordt geactiveerd wanneer de pedalen worden losgelaten. Op hellingen voorkomt een geïntegreerde helling-assistent dat de truck achteruit rolt. Daarbij is elk wiel uitgerust met een zelfstellende hydraulische trommelrem, waardoor de machine veilig word afgeremd en de lading veilig vervoerd wordt. De optioneel verkrijgbare Linde Curve Assist reduceert de snelheid in bochten afhankelijk van de stuurhoek.



Duurzaam in onderhoud
Het 6mm dikke stalen chassis, een CAN bus toegang voor snelle foutdiagnose en aanpassing van de truck parameters, een nieuwe robuuste aandrijfas, innovatieve controle technologie en uitgebreide service intervallen maken de nieuwe serie duurzaam en eenvoudig in onderhoud. Een verdere innovatie is de batterijwissel aan de zijkant, wat betekent dat een kraansysteem niet nodig is. De batterij wissel is snel uit te voeren en eenvoudig. De batterij wissel kan uitgevoerd worden via een zijdeur op de truck door gebruik te maken van rollerbanen of een pallettruck. Indien nodig, kan de batterij ook worden vervangen door, zoals voorheen, een kraan te gebruiken.

Tot slot kunnen de machines uitgerust worden met verschillende opties, variërend van verschillende stoelen, koppelingen, zonbescherming, voor-, dak- en achterramen, zijdeuren en volledige cabines, tot aan truck verlichting en verscheidene platform opties.
Publicatiedatum: