Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nederland hoofdafnemer

Peru: Nieuw record bananenexport

De Peruaanse bananenexport behaalde een record met $ 119,2 miljoen (€ 105,16 miljoen) in 2014, wat neerkomt op een stijging van 34% ten opzichte van 2013. Dit meldt de Peru Export Association (Adex). Sinds 2008 is de export van bananen meer dan verdubbeld en de producenten zien nog meer mogelijkheden voor de komende jaren. De groei kwam vooral door de toenemende vraag uit Europa, voornamelijk uit Nederland en een beter agrarisch beheer.

Andere belangrijke importerende landen vorig jaar waren onder meer de Verenigde Staten en Duitsland, respectievelijk op de tweede en derde plaats. De exportomzet uit Nederland bedroeg $ 449,8 miljoen (€ 396,8 miljoen), een stijging van 18,5% ten opzichte van 2013. Daarop volgde de Verenigde Staten met $ 32,7 miljoen (€ 28,85 miljoen) wat neerkomt op een groei van 105,2%. Dit meldt Andina News Agency.



De Peruaanse banaan is erin geslaagd om 20 verschillende markten te bereiken in 2014. In 2013 waren dat er nog 19 en in 2012 nog 17.

Vorige week heeft de Europese ambassadeur in Peru, Irene Horejs, de positieve groei van het Peruaanse fruit erkend. Ze vertelde aan Andina dat de toetreding tot de Europese markt "succesvol" was. Daarnaast benadrukt zij de inspanningen die werden gedaan voor de regio Piura via het Eco-trade programma van de Europese Unie. Samen met de NGO Oikos werken groepen aan het bevorderen van het Probanano-project. Horejs voegde eraan toe er ook wordt samengewerkt om te zorgen voor het water, de bodem en de behandeling van vaste afvalstoffen om het land te beschermen.

Bron: www.peruthisweek.com
Publicatiedatum: