Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schotland: Rode cijfers voor grootste AGF-verwerker Kettle Produce

Kettle Produce, de belangrijkste verwerker van groenten en salade in Schotland meldt dat de dalende prijzen en consumptie ervoor heeft gezorgd dat het bedrijf in haar laatste jaar in het rood is geëindigd. Kettle Produce, dat gevestigd is in de buurt van St. Andrews in Fife, leed een verlies (vóór belastingen) £ 1.196 miljoen (€ 1.632 miljoen) voor het jaar eindigend op 31 mei 2014. Dit was een omzet van 230% lager dan het jaar voordien, toen de firma een winst maakte (vóór belastingen) van £ 914.446 ( € 1.248.458).

De rekeningen die zijn ingediend bij Companies House onthullen ook dat de omzet in het jaar was gedaald met 5% van £ 101.437 miljoen (€ 138.488) tot £ 96.212 miljoen (€ 131.355).

Volgens de secretaris van het vennootschap Elizabeth Waugh is dit het gevolg van twee belangrijke factoren – de dalende verkoop en de deflatie van de verkoopprijs. "Consumenten worden steeds milieubewuster en kopen vaker kleine hoeveelheden. Daarnaast is de gemiddelde verkoopprijs per kilo ieder jaar verlaagd. Een dubbelslag van hoge opbrengsten en een daling in de markt heeft geleid tot een overschot van producten die moeten worden verkocht, voegde mevrouw Waugh eraan toe.

"Maar onze verkoop- en inkoopteams hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we alle overtollige producten verkochten aan verschillende markten," zei ze.

Uit de rekeningen blijkt dat de verkoop aan de rest van Europa dit jaar £ 404.203 (€ 551.843) waard was.

Kettle verwerkt 100.000 ton wortelen, koolraap, pastinaak, prei, broccoli, bloemkool, spruitjes, groene, witte, en rode kool en ijsberg- en bindsla uit Freuchie en Balmalcolm, in de buurt van St. Andrews.

Het bedrijf betrekt haar producten van ongeveer 50 telers in Aberdeenshire, Angus, Fife, de Lothians, Perthshire en het zuidwesten van Schotland.

Bron: www.pressandjournal.co.uk

Publicatiedatum: