Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
concurrentie Spanje en Nederland

Italië: Tomatenprijzen variëren en blijven schommelen

De tomatenprijzen zijn momenteel niet erg hoog, hoewel er veel verschillen bestaan op de markt. Eurofrut stelt dat de tomaten ongeveer 0,80 tot 1,30 per kilo opbrengen. "Het verschil is het gevolg van de veroorzaakte schade door het weer en de temperaturen. Eerste kwaliteit tomaten brengen gemiddeld 50 cent meer op per kilo dan tweede keus tomaten."

Italiƫ heeft ook te maken met de concurrentie van Spanje. "De kwaliteit is lager, dus de tomaten kosten minder. De tomaten worden ook geƫxporteerd naar Frankrijk en Duitsland, maar we hebben te maken met concurrentie, vooral van de Nederlanders. Hun tomaten kosten meer, maar hebben ook een langere houdbaarheid. Veel buitenlandse kopers prefereren dit."



Geribde tomaten worden verkocht voor 1,50 tot 2,50 euro per kilo, afhankelijk van de grootte. Franse vleestomaten bereiken 3,50 euro per kilo. De prijs van Italiaanse vleestomaten ligt tussen de 1,50 en 2 euro per kilo op de binnenlandse markt. De cherrytomaatjes tot slot hebben een meer constante prijs. De Pachino's worden verkocht voor 2 euro per kilo, terwijl de prijzen van andere rassen rond de 1,50 per kilo liggen. "

In de komende weken zullen hogere temperaturen leiden tot overaanbod en dus tot redelijke prijzen. Daarna dalen de prijzen naar verwachting in april, zodat de tomaten goedkoper zijn dan de Nederlandse.

Contacts:
Eurofrut S.p.A.
Sede: Centro Agro Alimentare CAAB
Via P. Canali - 40127 Bologna - Italia
Tel.: +39 051 2861326
Fax: +39 051 2861405
Email: sede@eurofrut.it
Web: www.eurofrut.it
Publicatiedatum: