Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Toekomst aardbeientelers onzeker?

De Verenigde Staten zijn 's werelds grootste aardbeienproducent. Californië gaat aan kop met een aandeel van 91 procent in de binnenlandse productie. In deze tijd van het jaar zijn de volumes hoofdzakelijk afkomstig uit de regio Oxnard in Zuid-Californië. "Het is een gemiddeld seizoen, redelijk vergelijkbaar met vorig jaar. Hoge temperaturen zorgen voor goede groeiomstandigheden met een goed aanbod," zegt Charlie Staka van CBS Farms. De oogst in de regio Oxnard is gestart in januari, maar de piek is eind maart.



Volgens Staka zijn de prijzen ook vergelijkbaar met vorig seizoen, zo rond $ 14 - $ 16 voor een 8 1 pound container. "In de komende weken zullen de prijzen ofwel stabiel blijven of iets dalen, naargelang de productie toeneemt."

Een van de uitdagingen waarmee de sector wordt geconfronteerd is de verandering van management bij het UC Davis aardbeienkweekprogramma. De aardbeiensector leunt zwaar op de Hogeschool voor de ontwikkeling van nieuwe soorten. UC Davis kweekt meer dan de helft van de aardbeien in de wereld. Hoewel de Universiteit heeft aangekondigd door te gaan met het programma, blijft onzeker welke richting het nieuwe management opgaat.

CBS Farms fuseerde in 2011 uit Colleen Strawberries and Beach Street Farms.


Meer informatie:
Charlie Staka
CBS Farms
Email: Charlie@cbsfarms.com
www.cbsfarms.com
Publicatiedatum: