Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pleidooi kleiner areaal aardappelen Engeland

In Engeland pleiten bedrijfsadviseurs voor een daling van het aardappelareaal met 10 procent.

Het aardappelareaal was in 2014 121.000 hectare. Dat was vergelijkbaar met het jaar daarvoor. Wel was de productie met 5,7 miljoen ton 3 procent hoger.

Volgens de bedrijfsadviseurs in het Engelse vakblad Farmers Weekly is een kleiner areaal noodzakelijk om de dalende trend van de prijsvorming op de aardappelmarkt te stoppen.

Op de vrije markt in Engeland is de gemiddelde prijs op dit moment ongeveer 105 euro per ton.

Teruglopende consumptie

Twee jaar geleden nog liepen de prijzen voor Engelse aardappelen op tot boven 400 euro per ton. De lagere prijzen zijn een gevolg van de grote productie in Europa, de efficiƫntere aardappelverwerking en de teruglopende consumptie, stellen de adviseurs.

De aardappelorganisatie Potato Council constateert verder dat de lagere aardappelprijzen van dit seizoen ook een drukkend effect hebben op de contractprijzen. Van de totale Engelse oogst wordt ongeveer 75 procent op contract geteeld.

Minder telers

In Engeland waren in 2014 zo'n 2.150 aardappeltelers geregistreerd. Dat aantal is 30 procent lager dan tien jaar geleden. Bedrijfsadviseurs zijn van mening dat ook nu telers zouden moeten overwegen om te stoppen met de aardappelproductie.


bron: NieuweOogst.nu
Publicatiedatum: