Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

QUAFETY stelt bacteriële pathogenen in rucola en komkommer vast

Quafety Wetenschappers van de Universiteit van Athene en de Universiteit van Milaan hebben de prevalentie en niveaus van Listeria monocytogenes en Escherichia coli O157:H7 in rucola en komkommer vastgesteld. Ook beoordeelden en vergeleken zij de middelen die normaal gesproken worden gebruikt voor het herstel van deze micro-organismen en valideerden ze de efficiĆ«ntie van een enzymgekoppeld ELISA-protocol.

De studie wees uit dat:
1. de prevalentie van zowel L. monocytogenes als E. coli O157:H7 rond de 7% lag (7 van de 100)
2. de prevalentie van L. monocytogenes en E. coli O157:H7 in komkommer respectievelijk 6% (6 van de 100) en 3% (3 van de 100) bedroeg.

De niveaus L. monocytogenes werden geschat op 0,12 CFU/25 gram (0,06 tot 0,20) in rucola en 0,09 CFU/25 gram (0,04-0,17) in komkommer. Voor E. coli O157:H7 was dit respectievelijk 0,59 CFU/25 gram (0,43-0,78) en 1,78 CFU/25 gram (1,38-2,24). De gevoeligheid en specificiteit van de voedingsbodems verschillenden voor rucola en komkommer.

De onderzoekers concludeerden dat de ELISA techniek een hoog niveau van cross-reactiviteit had. Parallelle tests met ten minste twee voedingsbodems was nodig om een betrouwbaar resultaat te verkrijgen over de prevalentie van L. monocytogenes of E. coli O157:H7 in rucola en komkommer.

Bron: Hadjilouka A., Mantzourani K.-S., Katsarou A., Cavaiuolo M., Ferrante A., Paramithiotis S., Mataragas M., Drosinos E.H., "Estimation of Listeria monocytogenes and Escherichia coli O157:H7 prevalence and levels in naturally contaminated rocket and cucumber samples by deterministic and stochastic approaches", februari 2015, Journal of Food Protection, Vol. 78 (2), pagina 311-322. 
Publicatiedatum: