Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eigenaar Venezolaanse supermarkt bevecht staatsovername

De Amerikaanse eigenaar van een supermarktketen, die is overgenomen door de Venezolaanse socialistische regering hoopt zijn bedrijf te kunnen herstellen ondanks beschuldigingen van het te groot inslaan van verschillende producten. Hierdoor kon hij zijn prijzen enorm laten zakken.

Het staatsvoedselbedrijf PDVAL nam tijdelijk de controle over van "Dia Dia" (dag na dag) eerder deze maand. De supermarktketen werd door Nicolas Maduro beschuldigd van het aanzetten tot een "economische oorlog."

De directeur van het bedrijf, Manuel Morales, en zijn advocaat Tadeo Arriechi zitten in de gevangenis. Ze zijn beschuldigd van "boycot" en "economische destabilisatie". Dit gebeurde ook bij twee bestuursleden van de Farmatodo-apotheek, die ook in beslag werden genomen na landelijke inspecties en invallen.

"We willen ons bedrijf niet verkopen of worden onteigend," meldt Aguerrevere, die een MBA in bedrijfseconomie aan de Harvard University heeft gehaald. Het is ongebruikelijk in Venezuela voor eigenaren om met de media te spreken als er een geschil is met de overheid. Aguerrevere probeerde om geen politiek te betrekken in zijn gesprek met de media.
Publicatiedatum: