Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europa: druivenprijzen zullen stijgen



Cijfers van SATI laten hoge oogst- en exportvolumes zien van Zuid-Afrikaanse druiven. Dit wordt verklaard door een zeer vroeg gestarte oogstperiode. Willem Bestbier, CEO van SATI, legt uit dat de volumes overeenkomen met de gemiddelden van de laatste vijf jaar: "vorig jaar was de oogst kleiner door schade van koude en hagel. Daarbij zijn er nieuwe plantages aangelegd in de buurt van de Olifantrivier en de Oranje Rivier die dit jaar voor het eerst product leveren.

De prijzen van de eerste Zuid-Afrikaanse druiven in Europa waren hoog, maar Willem legt uit dat dit niet zal aanhouden: "Door de hoge prijzen zijn de voorraden op de markt gestegen in de weken voor kerst. Daarna daalden de prijzen dramatisch en pas onlangs zijn de prijzen weer omhoog gegaan. De prijzen zullen niet stijgen naar de niveaus van voor de kerst, maar telers profiteren wel van de wisselkoersen.



Sommige zeggen dat er momenteel zeer veel druiven zijn op de Aziatische markten en dat de prijzen laag liggen voor het Chinese Nieuw Jaar, maar Bestbier legt uit dat deze markten niet belangrijk zijn voor de Zuid-Afrikaanse export.
Publicatiedatum: