Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese kopers verkiezen Australische bessen

Chinese bessen hebben zo'n slechte reputatie gekregen dat nu ook Chinese consumenten geïmporteerde bessen verkiezen boven lokaal geteelde bessen. Australische bessenproducenten worden steeds vaker benaderd door Chinese kopers die, door angst voor gebruik van vervuild water, de oogst van eigen grond niet meer vertrouwen. Australische telers hebben geen directe toegang tot de Chinese markt. Hun producten worden via landen zoals Singapore, Hong Kong en Vietnam geëxporteerd.

"Chinese kopers vertellen ons dat, als ze het zich zouden kunnen veroorloven, ze alleen nog maar Australische bessen willen eten", zegt Greg McCulloch, president van de Australische Blauwe Bessen Teler's Associatie. "De Chinese markt is een zeer aantrekkelijke markt voor ons. Chinezen zijn erg geïnteresseerd in Australische producten en zien ze als schoon, groen en veilig". McCulloch legt uit dat de industrie lobbyt bij de overheid om toegang te krijgen tot de Chinese markt.

Publicatiedatum: