Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijk: hoogseizoen van biologische appelen van start

In Oostenrijk is het hoogseizoen voor de verkoop van biologische appelen inmiddels van start gegaan. Appelen voeren in Oostenrijk onaangevochten de ranglijst van biologisch geteelde fruitsoorten aan. Elke tiende appel die in Oostenrijk geconsumeerd wordt, stamt uit biologische teelt.

Vijf rassen zijn gevestigde namen in de biologische landbouw en bij de consumenten: Topaz, Gala, Braeburn, Golden Delicious en Elstar. Zo'n 15% van de biologische appeloogst wordt verwerkt, bijvoorbeeld tot muesli, appelchips, sap of thee.

De deelstaten Steiermark en Niederösterreich zijn de hoofdteeltgebieden van Oostenrijkse bio-appelen. De productie van biologische appelen is in Oostenrijk de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. De oogst bedroeg in 2014 14.890 ton. Daarmee telen de Oostenrijkse telers 14% van alle biologische appelen in Europa. Bijna de helft daarvan wordt geëxporteerd. De hoofdafnemers zijn Duitsland, Frankrijk, Engeland en Scandinavië.



Publicatiedatum: