Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Top-tennisser De Bakker eet eindelijk groente

Het is een spannend jaar voor top-tennisser Thiemo De Bakker. De voormalig nummer één bij de junioren staat op het punt om de wereldtop 100 te bereiken. Niet gek, nu hij groenten aan zijn dieet heeft toegevoegd.

De Bakker staat al jaren te boek als groot talent, maar ook als de speler die geen groente eet. Dat is inmiddels verleden tijd, weet Sluiter. "Ik zie soms op Twitter foto's voorbijkomen met alles erop en eraan. Groente, vis. Van de mensen om hem heen hoor ik dat hij zijn bordje ook echt leeg eet. Heel apart voor iemand die groot is geworden op friet, Fristi en oranje AA-drankjes."

Sluiter verbaast zich nóg over de vroegere eetgewoonten van De Bakker. "Het was echt dramatisch. Ik was van huis uit wat verwend en at ook niet best, maar Thiemo was echt een different league. Hij lustte gewoon weinig en was daar heel koppig in."

Zijn verbeterde eetpatroon ten spijt moest De Bakker afgelopen nacht in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Rio de Janeiro tegen David Ferrer opgeven met maagproblemen. Sluiter kan er wel om lachen. "Misschien net even het verkeerde visje gegeten. Maar ik denk dat het visje hem op termijn meer oplevert dan een zak friet."

Thiemo de Bakker in 2011 in de Volkskrant: "Ik eet nog steeds bijna geen groente. Het is voor mij een mega struikelblok. Je kunt me nu een bord spinazie voorzetten, maar ik krijg het niet naar binnen. Misschien moet ik beginnen met een theelepeltje."

De Bakker heeft niet alleen zijn voedingspatroon op orde, ook zijn trainingen en de toernooien benadert hij bewuster. Lees daar meer over bij de NOS.
Publicatiedatum: