Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Israël: "Eetbare bloemen uitdagende markt"

Eetbare bloemen worden steeds populairder. Ze worden vaak gebruikt door chef-koks in restaurants om kleur en smaak toe te voegen aan gerechten. Een nieuwe soort is de eetbare orchidee. Maar ondanks de toenemende populariteit, blijven eetbare bloemen een uitdagende markt, zegt Yogev Keidar van Agriver.


Yogev Keidar op de Fruit Logistica. Rechts boven: eetbare viooltjes. Rechts onder: eetbare orchideeën.

Agriver is een Israëlisch exportbedrijf van producten zoals verse kruiden, exotische vruchten, groenten, babygroenten en eetbare bloemen. Volgens Keidar zijn de eetbare bloemen een van hun meest populaire producten. Ze verkopen ongeveer 20 verschillende soorten eetbare bloemen. Ze worden gekweekt in Israël, de grootste producent van eetbare bloemen ter wereld. De bloemen worden over de hele wereld verkocht aan de groothandels en restaurants. Volgens Yogev Keidar zijn de bloemen erg populair in de Tsjechische Republiek, Frankrijk en Rusland.

Wat betreft trends in de sector zijn er veel overeenkomsten met de sierteelt. In de afgelopen jaren werd de orchidee steeds populairder, hetgeen van invloed was op de populariteit van eetbare orchideeën. Agriver besloot aan de vraag te voldoen en begon ongeveer 3 jaar geleden eetbare orchideeën te verkopen. Deze orchideeën worden gekweekt in een kasbedrijf van 4 hectare in Israël. De techniek voor eetbare orchideeën is een uniek proces. Zo moeten telers ook rekening houden met de residuen van de bloemen. Daarom worden er weinig tot geen gewasbeschermingsmiddelen gebruikt.

Wat maakt het dan een uitdagende markt? Volgens Keidar heeft het te maken met de houdbaarheid van de eetbare bloemen. Na het oogsten hebben ze een houdbaarheid van 7-10 dagen. "Dus moeten ze na 3 of 4 dagen op de plaats van bestemming zijn." Een andere factor is de Europese concurrentie: "Het Verenigd Koninkrijk en Nederland telen ook eetbare bloemen en het is moeilijk om met hen te concurreren op de Europese markt."


Meer informatie:
Agriver
Yogev Keidar
T: +972-3-9061000
Email: yogev@agriver.co.il
www.agriver.co.il


Publicatiedatum: