Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alexander Mulder, Frankort & Koning: grote maten 13 euro

Ananas schaars door kou en regen in Costa Rica



Tholen - Ananas is momenteel behoorlijk schaars vanwege de vele regenval en lage temperaturen in Costa Rica. "Het duurt op de plantages veel langer tot het fruit op het gewenste brix-niveau komt en dat heeft de aanvoer behoorlijk vertraagd", vertelt Alexander Mulder, die binnen Frankort & Koning verantwoordelijk is voor de ananas. "De kwaliteit bij aankomst is goed, maar in het land van origine is er wel de nodige afkeur."



"De prijzen zijn gestegen naar een niveau rond de 13 euro voor de grote maten en 11/12 euro voor de kleine maten. Voor de komende weken ziet het er niet veel anders uit en zal het moeilijk blijven om volumes vanuit Midden-Amerika binnen te krijgen", vervolgt de importeur. "In de afgelopen weken zijn er best wat supermarktpromoties geweest, dus op de daghandel is het moeilijk om aan ananas te komen."



Alternatieven voor de Costa Ricaanse ananas zijn er niet ruim voorhanden. "In elk geval niet in die volumes. Je ziet wel wat vanuit Panama komen en via Frankrijk vanuit de Afrikaanse landen, maar die aantallen kunnen de vraag niet invullen. Stress om van de ananas af te komen, zullen we de komende tijd niet hebben", besluit Alexander.



Voor meer informatie:
Alexander Mulder
Frankort & Koning
T: +31 (0)77 3897 251
F: +31 (0)77 3897 293
Venrayseweg 126
5928 RH Venlo
a.mulder@frankort.nl
www.frankort.nl