Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joop Bonnet, AC Loogman:

"Minder nieuwe aardappelen uit Cyprus, Spanje en Portugal verwacht"

Tholen - De stemming op de huidige aardappelmarkt is ver te zoeken. "De vraag ontbreekt gewoon", zegt Joop Bonnet van de Amsterdamse aardappelgroothandel A.C. Loogman. "Met name de export wordt gemist. We missen de afzet naar Rusland, maar ook naar andere Oostbloklanden als Hongarije en Roemeniƫ. Ze vragen wel, maar kopen niks, terwijl we normaal in januari al naar deze landen beginnen te exporteren. De afzet naar de binnenlandse markt loopt gestaag door, maar die kan het grote volume niet opnemen."


Handmatig rooien in Cyprus

Volgens de groothandelaar gaat de kwaliteit van de aardappelen fors achteruit. "Ze zijn warm binnengereden en nu openbaren zich bij veel partijen de nodige problemen", vervolgt Joop. "We maken ons dan ook alweer op voor de eerste importaardappelen. Zeker als de kwaliteit van de oude oogst achteruit gaat, nemen de supermarkten graag weer nieuwe aardappelen op in het assortiment. Die kassa-aanslagen moeten toch door blijven gaan."



De eerste Diamant-aardappelen uit Cyprus worden half maart weer verwacht. "Men heeft in Cyprus de nodige regenval gehad en na de slechte resultaten van vorig jaar is er minder aangeplant. Dus die volumes zullen beperkt zijn. Ook in Spanje en Portugal is er behoorlijk minder geplant, dus kansen liggen er zeker wel weer in de nieuwe aardappeltijd. Nieuwe ronde, nieuwe kansen", besluit Bonnet, hoopvol.



Voor meer informatie:
A.C. Loogman & Zn. B.V.
Food Center Amsterdam
Jan van Galenstraat 4
1051 KM Amsterdam
Tel. +31-(0)20-6823573
Fax +31-(0)20-6823560
loogman@acloogman.nl
www.acloogman.nl