Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Exporta País Programme, Ecuador

Ecuador maakt met Nederlandse steun bedrijven geschikt voor export

PRO ECUADOR ontwikkelde in samenwerking met het CBI, het agentschap van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, het programma Exporta País om bijstand te verlenen. "Het programma is vooral gericht op kleine en middelgrote ondernemingen in zeven sectoren, die betrokken zijn bij de verandering van de productieve matrix en de National Plan of Good Living. Deze sectoren omvatten koffie, cacao, de visserij en de aquacultuur, bloemen, verwerkte voedingsmiddelen en vers fruit," stelt Rosa Nelly Castro, directeur van het Exporta País programma.


Manuel Cornejo, specialist van PROECUADOR's in Rotterdam, en Rosa Nelly Castro, directeur van het programma Ecuador Exporta País, op de Fruit Logistica 2015 in Berlijn.

"Voor vers fruit zijn we voornamelijk gericht op pitahaya, physalis en papaya, evenals ananas en mango, hoewel alle traditionele en exotische vruchten kunnen deelnemen", vertelt Castro. Het programma, dat streeft naar verbetering en modernisering van de export van diensten van Ecuadoraanse bedrijven, wordt gefinancierd door PRO Ecuador en is volledig gratis voor de deelnemers. "We hebben momenteel 67 bedrijven uit de visserij en aquacultuur, bloemen, cacao en koffiesectoren en we zullen een tweede oproep doen om Ecuadoraans vers fruit en verwerkte voedingsmiddelen te promoten," stelt Castro. toe te voegen: "We wonen de Fruit Logistica bij, omdat we wilde weten wat er nieuw is en of dergelijke innovaties van toepassing zijn op ons programma. "

"We hebben een onlinetool ontwikkeld. Deze optie staat open voor alle exporterende bedrijven, die voldoen aan bepaalde minimumeisen. Na het doorlopen van een reviewproces middels een shortlist beoordeelt het CBI, samen met PRO Ecuador en lokale deskundigen, de onderneming en identificeert alle factoren die nodig zijn om haar doelgroep te kunnen bereiken. Het proces eindigt met een actieplan met betrekking tot certificeringen, promotie-evenementen, etikettering, opleiding en alles wat nodig is voor het bedrijf om in aanmerking te komen voor de export ", stelt Castro.

Bedrijven zijn ingedeeld in drie modules, afhankelijk van hoe geavanceerd ze zijn. In de tweede module krijgt het bedrijf toegang tot financiële steun of financiering van de kosten om internationale certificeringen te dekken. In het geval van module 3 krijgt het bedrijf hulp bij promotionele activiteiten of evenementen.

Meer informatie:
PROECUADOR
Rosa Nelly Castro
T: +593994042955
rcastrov@proecuador.gob.ec
Manuel Cornejo
rotterdam@proecuador.gob.ec
http://www.proecuador.gob.ec

Publicatiedatum: 11-3-2015

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: