Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gesneden groenten

Modellen om aanlooptijd van ziekteverwekkers te berekenen

De wetenschappers van de London Metropolitan University (UK) hebben onderzoek N. 3.19 afgerond. Hierin werd de aanloopfase van bacteriële ziekteverwekkers, zoals Listeria monocytogenes en Escherichia coli, onderzocht in verschillende omgevingsomstandigheden. Ze hebben data verzameld en modellen ontwikkeld om de lag-fase van ziekteverwekkers van versproducten te voorspellen. Er wordt gekeken naar de periode na verwerking tot hun exponentiële fase tijdens de verkoop.

Het doel was om het effect van lichte (sublethale) hittebehandeling en de groei van suboptimale pH-waarden te onderzoeken van de afzonderlijke cellen Listeria monocytogenes en Escherichia coli. Hieruit moesten gegevens en modellen worden gegenereerd die de waarschijnlijkheid van het herstel voorspellen in de aanloopfase. 

De strategie, die werd gebruikt door de wetenschappers, was het gebruik van subletale verwarming en zuurbehandelingen. Deze behandelingen staan gemeld in dossier 3.18. Enkele cellen van de behandelde organismen werden in "honingraat" platen geplaatst en geïncubeerd in een Bioscreen bij suboptimale temperaturen. Dit instrument registreerde de groei van micro-organismen via de optische dichtheid van de vermenigvuldigende cellen. Ook onbeschadigde cellen van beide organismen werden geïncubeerd in die Bioscreen op dezelfde temperatuur. De temperaturen voor L. monocytogenes waren 5 ° C, 10 ° C en 22 ° C. Voor E. coli was de temperatuur 10 ° C, 15 ° C en 22 ° C. De platen werden maximaal vier weken in de Bioscreen gehouden. De gegevens van het experiment werden gebruikt voor de modellen. 

De aanlooptijd van L. monocytogenes en E. coli verhoogde als de temperatuur lager werd. L. monocytogenes verhoogde na subletale verhitting, gevolgd door incubatie op 5, 10 en 22 ° C. De cellen van E. coli konden pas worden teruggewonnen bij 22 ° C. Verhoging van de zuurtegraad vertraagde L. monocytogenes bij een lage temperatuur (5 ° C). Dit werd niet waargenomen bij een hoge temperatuur (22 ° C). Bij E. coli werd de vertraging afgeremd bij zowel de verhoging van de zuurtegraad op 10 ° C als op 22 ° C. De latere hersteltemperatuur heeft ook invloed op de groeimogelijkheden van de ziekteverwekkers.

Verdere info: www.quafety.eu
Publicatiedatum: