Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Driscoll's investeert € 3 miljoen in Portugese teelt

De zachtfruitgigant Driscoll's heeft aangekondigd €3 miljoen te investeren in de Portugese teelt. Volgens de lokale directeur Nuno Simões is het Portugese klimaat vergelijkbaar met Californië en daarmee ideaal voor de zachtfruitteelt. Driscoll's heeft de afgelopen tien jaar al meer dan €17 miljoen geïnvesteerd in Portugal. Het familiebedrijf uit Amerika heeft een jaarlijkse omzet van meer dan € 3 miljard. Het beschikt over een oppervlakte van 400 hectare van 44 producenten, zowel in de Algarve als in Alentejo.

De plannen zijn nu om dit met 50 tot 60 hectare uit te breiden. Hierdoor zou de blauwebessenproductie van Portugal kunnen verdubbelen. Het land zal de grootste Europese leverancier zijn voor de markten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Tot nu toe heeft Driscoll's Portugal een jaarlijkse omzet van € 25.500.000 door het leveren van aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen aan Europa. De producten worden verkocht onder de namen LusoMorango, Madre Fruta en Aromas.

Publicatiedatum: