Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frieda's Specialty Produce verkoopt puur op binnenlandse markt

VS: passievrucht populaire exoot

In de Verenigde Staten wordt passievrucht geteeld in Californië en Florida. Het fruit is het hele jaar door leverbaar, maar de piekperioden liggen tussen de maanden juni en september. De exoot wordt in de maanden februari tot juli ook geïmporteerd vanuit Nieuw-Zeeland. Er zijn twee verschillende passievruchtrassen: paars en geel. Frieda's Specialty Produce werkt met het paarse ras.

De exotenspecialist werkt al meer dan veertig jaar in de Verenigde Staten. Om aan de vraag van afnemers te kunnen voldoen importeert het bedrijf ook passievruchten van buiten de VS, voornamelijk uit Nieuw-Zeeland. "De passievrucht is vijftien jaar geleden populair geworden, vooral als een nieuwe ingrediënt voor sap. Sapproducenten begonnen de passievrucht te combineren met mango's en andere smaken. Hierdoor is de vrucht snel bekender geworden onder een groter publiek", zegt CEO Karen Caplan van Frieda's Specialty Produce.

Door de hoge vraag op de binnenlandse markt verkoopt Frieda al haar producten in de VS zelf. Passievruchten wordt veel verkocht aan groothandelaren en supermarkten, waar het fruit een plek heeft tussen het andere tropisch fruit. Frieda's grootste uitdaging is om afnemers en eindklanten te informeren over de vrucht, bijvoorbeeld wanneer de vrucht het beste kan worden geconsumeerd. "Daarom, als een pionier, hebben wij twintig jaar geleden besloten 'rijp bij rimpels' op onze verpakkingen te vermelden", zegt Karen.

Voor meer informatie:
Frieda's Specialty Produce
www.Friedas.com

Publicatiedatum: