Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tom Verbakel, Nature's Pride:

"Krapte op de avocadomarkt. Waarom?"

Tholen - Op de avocadomarkt is er momenteel de nodige krapte. Tom Verbakel, binnen Nature's Pride verantwoordelijk voor de avocado's, verklaart de krapte met een inkijkje in de situatie per herkomstgebied.



Chili
Het aantal containers dat de komende weken geëxporteerd gaat worden, is wederom naar beneden bijgesteld, omdat Chili nog minder product heeft dan verwacht. Naast een lokale markt, die het hele seizoen erg goed is geweest, zijn de verwachte volumes niet gekomen. Chili zal zijn laatste containers midden april doen aankomen in Europa.

Spanje
In tegenstelling tot november en december waar Spanje veel product de markt in stuurde tegen lagere prijzen, weten ze nu meer geld te vragen door de situatie in Chili. Daarnaast heeft Spanje de afgelopen weken veel last gehad van het weer (wind en regen), waardoor er wat onregelmatigheden waren in de aanvoer.

Israël
Door de storm en sneeuw die men gekend heeft in januari, heeft de productie - met name de greenskins in het noorden - een aardige deuk opgelopen. Door het koude weer zien we op dit moment wat kwaliteitsproblemen, al is dat zich aan het herstellen. Daarnaast heeft Israël verschillende semi-Hass variëteiten die minder geschikt zijn om te rijpen. De inkoop is daarom enigszins beperkt.

Peru
De eerste avocado's uit Peru zijn al op de markt, maar wederom zien we veelal te lage droge massa's waardoor het fruit nooit optimaal zal rijpen voor de consument. Echte volumes verwachten we pas eind april, begin mei.

Voor meer informatie:
Tom Verbakel
Nature's Pride
Tel: 0174-219155
tom@naturespride.nl
www.naturespride.nl