Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangladesh: Blokkades en geweld belemmeren groentetelers

Groentetelers in Bogra hebben de laatste weken te maken gehad met uiteenlopende moeilijkheden, zoals non-stop transportblokkades en een aantal storingen. Ze worden gedwongen om hun producten met verlies te verkopen, voornamelijk omdat leveringen aan de hoofdstad Dhaka en andere delen van het land worden bemoeilijkt als gevolg van de blokkade en andere ongeregeldheden.

Normaal gesproken worden er dagelijks meer dan 100 vrachtwagens gebruikt om de groenten van Mahastan Haat, Mile Haat en Mokamtola van Bogra naar Dhaka en andere delen van het land te voeren, maar nu is hun aantal gedaald tot 50-60.

De dood van een aantal vrachtwagenchauffeurs, helpers en handelaren door brandstichting op hun voertuigen hebben werknemers en eigenaars schrik aangejaagd. Hoewel sommige verhuurders van vrachtauto's de risico's wel willen nemen, vragen ze exorbitante prijzen.

BNP-leider Khaleda Zia kondigde de non-stop blokkade aan op 5 januari toen de politie haar ervan weerhield haar kantoor in Dhaka's Gulshan te verlaten. Zia was op weg naar een verkiezingsfeestje.


Bron: bdnews24.com
Publicatiedatum: