Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tanzania: Recordoogst cashewnoten

Tanzania's Cashewnut Board (CBT) meldt dat er ruim 149.742 ton ruwe cashewnoten ter waarde van $ 225.59 miljoen zijn geëxporteerd tijdens het seizoen 2014-15. Volgens Mfaume Juma, algemeen directeur van CBT, is dit een exporttoename van 28%. Hij geeft ook aan dat de haven van Dar es Salaam nu steeds meer wordt benut. "Via de haven van Mtwara is 74.056 ton verscheept. ± 75.686 ton gaat nu via Dar es Salaam", aldus Juma.

"Tot nu hebben we een recordoogst binnengehaald van 195.000 ton cashewnoten, een hoeveelheid, die we nooit eerder hebben gehaald, sinds Tanzania cashewnoten begon uit te voeren", meldt Juma. De groei is toe te schrijven aan betere oogstbenodigdheden en de bereidheid om betere landbouwtechnieken toe te passen. Ook betere conserveermethodes, zoals drogen, spelen een rol. Verbeterd transport naar de magazijnen helpt ook mee aan de groei.

Bron busiweek.com
Publicatiedatum: