Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Compagnie Fruitière trekt twee investeerders aan

Het Franse Compagnie Fruitière heeft twee investeerders aangetrokken. De financiële instellingen Unigrains en Credit Agricole hebben een minderheidsaandeel in het familiebedrijf verkregen. Société Générale Capital Partenaires is co-investeerder.

Het kapitaal wil de Franse multinational gebruiken voor uitbreidingsplannen. Vorig jaar gingen Compagnie Fruitière en Dole, die een samenwerkingsverband hadden, uit elkaar.

Compagnie Fruitière werd opgericht in 1939 en is grotendeels in handen van de familie die het heeft opgericht. Het bedrijf is gevestigd in Marseille. De omzet bedraagt meer dan € 700 miljoen en er zijn 18.000 medewerkers wereldwijd.
 
Het bedrijf teelt onder andere fruit in Afrika op meer dan 9.000 hectare plantages: Ivoorkust, Kameroen, Ghana en Senegal. Daarnaast heeft het bedrijf een eigen logistieke tak met eigen schepen. Compagnie Fruitière distribueert fruit in Europa heeft onder andere vestigingen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal en Marokko.

De groep is de toonaangevende bananen- en ananasproducent in de ACS-zone. De totale groenten- en fruitproductie bedraagt 450.000 ton. De multinational is een van de leiders in groenten- en fruitdistributie in Europa (bananen, ananas, mango's, avocado's, lychees, citrus, aardappelen enz.).

"Unigrains is blij met La Compagnie Fruitière, die hen ondersteunt bij het internationale investeringsprogramma", zeggen Didier Bosc en Sebastian Haselint van Unigrains.

"Hun veerkrachtige handelsmodel is gebaseerd op de controle van de hele ketting met een sterke aanwezigheid in het productieproces. Dit trekt ons aan," zeggen Arnaud Pradier en Manuel Leal van IDIA.

Dankzij deze fondsenwerving heeft de Compagnie Fruitière weer de middelen om duurzame en ambitieuze groeiplannen uit te voeren. In mei werd hun kapitaal 2014 van de Amerikaanse Dole Food Company ingetrokken.

Publicatiedatum: