Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alexander van der Linden, Verhoeckx:

"Champignonmarkt door mindere aanvoer mooi in balans"



Tholen - De champignonmarkt is op het moment aardig in balans. Dat vertelt Alexander van der Linden van groothandel Verhoeckx uit Kerkdriel. "De vraag is gewoon normaal, maar er zijn her en der wat compostproblemen, waardoor de aanvoer wat minder is. Voor de marktsituatie is dat gunstig en het ziet er niet naar uit dat er snel grotere aantallen komen. Deze dagen houdt men wel wat rekening met carnaval en is de aanvoer beperkt."



De prijs van de witte champignons ligt momenteel rond de 1,50 euro. De markt voor kastanjechampignons is al twee weken krap en dat zet zich deze week nog wel voort. Van oesterzwammen zijn er lang teveel geweest, maar die markt begint nu ook aan te trekken", vervolgt Alexander. "Voor de handel is dit prima. Als de vraag normaal is en iedereen produceert volop, staat de markt snel onder druk. Maar als de situatie zo blijft, hoor je ons niet klagen."



Voor meer informatie
Alexander van der Linden
Verhoeckx & Zn.
Hoorzik 25b
5331 KJ Kerkdriel
Tel: 0418-631493
alexander@verhoeckxenzn.nl
www.verhoeckxenzn.nl