Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentinië: Stijging in granaatappelenexport

De granaatappelproductie groeit sterk in Argentinië. Het land heeft ongeveer 800 hectare gewijd aan jonge aanplant. "TikaGroup is een pionier in de granaatappelproductie in Argentinië. We introduceerden als eerste de rassen zoals de Wonderful en Ako. We zetten plantageprojecten op in samenwerking met telers voor de granaatappelproductie in San Juan, Salta en Cordoba, maar ook in Santiago del Estero en Tucuman. De producenten betreden nu geleidelijk ook andere markten", aldus Federico Borti.


De oogst van granaatappel in Argentinië.

Het seizoen gaat van start met de vroege rassen in het begin van februari. De Wonderful, het ras met de meeste hectare, wordt geoogst in begin maart. "De productiviteit zal blijven toenemen, want onze plantages zijn nog jong, met een productieniveau van 10 tot 15 ton per hectare. Het doel is om tussen de 25 en 30 ton te bereiken," aldus Borti.

"Vorig jaar exporteerden producenten 200 ton. Dit jaar zal de export naar verwachting worden verdubbeld. Argentinië levert eersteklas granaatappelen en de vraag is sterk. "Wij zijn ervan overtuigd dat in de komende jaren de importeurs steeds meer zullen kiezen voor ons als hun belangrijkste granaatappelleverancier."

Meer informatie:
Federico Borti Uliana
TIKAGROUP
info@tikagroup.com
T: +54 11 4325 6202
Publicatiedatum: