Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wortelmarkt: Oplopende prijzen, vasthoudende boeren en veel muizenschade



Tholen - De peenprijzen gingen de afgelopen weken geregeld met centjes omhoog, maar volgens Willem de Boer uit Westwoud is er momenteel weinig handel te doen. "De vraag is er wel, maar allemaal voor prijzen waar ik zelf de peen voor kan inkopen. De boeren zijn erg vasthoudend en geven hun peen nog niet vrij. Dat is hun goed recht, maar het verpakken en de logistiek moet ook betaald worden. De peenprijs ligt momenteel rond de 19 cent, terwijl de beursprijs rond de 20/21 cent schommelt."


Willem de Boer (midden) met Rick de Boer en Koos Slagter op de laatste Fruit Logistica

De muizenvraat heeft in de peen voor veel schade gezorgd. Volgens de wortelhandelaar zijn er partijen waarvan er maar liefst 40% is aangetast. Willem is nog niet gerust op het vervolg van het seizoen. "Als het zo doorgaat, wordt het een herhaling van vorig jaar. Men zegt dat er meer peen weg is, maar dat moet ik nog maar zien. Op dit moment is het nog rustig. Er gaat niet veel handel weg en wat er weggaat, is vooral palletjeswerk en niet met auto's tegelijk. De vraag komt met name uit Oost-Europese landen als Tsjechiƫ en Hongarije. Polen is op dit moment nog zelfvoorzienend."



Voor meer informatie:
W. de Boer & Zn
Oudijk 26
1617 KR Westwoud
Mob: 06-12438991
willem@deboerwestwoud.nl
www.deboerwestwoud.nl