Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Frank Timmermans: "We zetten vol in op een beperkt assortiment seizoensproducten"

Groothandel BT Vers richt zich op franchise-supermarkten en tuincentra

Tholen - Jarenlang was de familie Timmermans actief binnen Verspartners. In de loop der tijd is het bedrijf overgenomen en vorig jaar maakte Frank met zijn moeder een nieuwe start met de groothandel BT Vers. Vanuit het Brabantse Liempde worden franchise-supermarkten dagelijks voorzien van een pakket seizoensgroenten. "We voeren een beperkt aantal producten, maar doen daar een flink volume in. Momenteel zitten we volop in het hardfruit en straks gaan we over op de asperges, aardbeien en kersen. Qua omzet zijn de Hollandse aardbeien voor ons het belangrijkste."

De familie Timmermans was in het verleden voornamelijk actief met eigen groentewinkels, maar zag zo'n vijftien jaar geleden de markt verschuiven richting de retail, waarna de activiteiten verschoven naar de groothandel. "Hier in Brabant zijn er veel franchise-supermarkten. Zij willen onderscheidende producten in prijs en kwaliteit. Die kunnen wij bieden", vertelt Frank. "Zo maken we veel tasjes fruit die de franchisers direct kunnen verkopen. We voorzien onze klanten naast het product ook van consumentenprijzen. De producten worden voorzien van private label voor een uniforme uitstraling."

Tuincentra
BT Vers laadt het product rechtstreeks bij telers, veilingen en importeurs. De bedrijven 'rond de toren' worden direct beleverd door BT Vers en de landelijke klanten worden beleverd door A-Ware. Een aparte afzettak vormt een tuincentrumketen. "Het is een beetje een niche-markt, maar wel een groeiende markt, waar veel publiek komt. Wij leven er vooral fruit, aardappelen, uien en sappen. Het leuke is dat daar niemand met een boodschappenlijstje komt. Iedereen doet daar impulsaankopen en daar kun je als groothandelaar goed op inspelen."

"We zijn tevreden over de start van BT Vers. Het is geen probleem om aan product te komen. Sinds de Russische boycot zijn de hardfruitvolumes in de Nederlandse supermarkten flink toegenomen en de kwaliteit is dit jaar gelukkig prima. We kunnen onze supermarktklanten goede marges meegeven. De grootste uitdaging is om onderscheidend vermogen aan te brengen", besluit Frank.

Voor meer informatie:
BT Vers bv
Boogershof 9
5298 MN Liempde
Tel: 0411-63 30 60
info@btvers.nl
www.btvers.nl