Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Monique Van Tendeloo, Quality Nuts:

"Noten en superfoods worden superduur"

Tholen - Bij Quality Nuts, leverancier van noten en gedroogd fruit, zijn momenteel de superfoods erg in trek. Het zijn met name gojibessen, moerbeien, incabessen, cacaonibs, chiazaad en quinoa. Quality Nuts heeft deze producten sinds eind 2014 in het assortiment.
 
Zaakvoerder Paul Puyvelde vertelt dat de superfoods nu in trek zijn omdat de mensen op zoek zijn naar gezondere voeding. "Wij kennen hier enkele TV-koks, die kookboeken hebben uitgebracht waarin ze veel met superfoods werken. De vraag bij ons is eind vorig jaar op gang gekomen. De producten zijn jaarrond verkrijgbaar."



Combineren in een mix
Of superfoods iets tijdelijks zijn, kan Paul niet voorspellen. "Op het moment is het echt een rage, iedereen wil het proberen. We verwachten wel dat deze producten standaard in het gamma zullen blijven, al gaan we er voorlopig geen nieuwe meer aan toevoegen." Klanten hebben nog niet echt een voorkeur voor een bepaald soort superfood. "Al deze superfoods lopen goed: het is niet zo dat het ene product beter in de smaak valt dan het andere. De meesten combineren de verschillende soorten in een mix (behalve quinoa, want dat moet een bereiding ondergaan)."
 
Quality Nuts ziet het jaar met gemengde gevoelens tegemoet. "We denken dat het dit jaar minder goed zal gaan. Alle producten worden superduur. Vooral de prijzen van hazelnoten zijn drie keer zo hoog ten opzichte van vorig jaar. We krijgen dagelijks nieuwe prijzen binnen en vaak moeten we onze prijzen dan ook weer aanpassen. De hazelnoot was voorheen één van de goedkoopste noten en is u één van de duurste. Ook de hoge dollarkoers ten opzichte van de euro doet er geen goed aan. Dus afwachten wat het jaar gaat worden, is de boodschap en voorzichtig zijn met aankopen", besluit Paul.

Meer informatie over de producten kan u vinden op www.qualitynuts.be

Voor meer informatie:
Quality Nuts
Boutersemdreef 17c
B-2240 Zandhoven
+32 (0) 34846776
+32 (0) 34844973
info@qualitynuts.be
www.qualitynuts.be