Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Gelder doet mee aan onderwijsleerroute

Van Gelder en Dr. Schaepmanschool samen sterk voor AGF-talent

Zo'n 30 kinderen uit groep zeven van basisschool Dokter Schaepman in Barendrecht kwamen vandaag langs bij Van Gelder groente & fruit in Ridderkerk. De kinderen kregen een rondleiding door het bedrijfspand, speelde een groentequiz en sloten het programma af met een proeverij.

Met dit bezoek kunnen kinderen zien en meemaken wat er binnen de bedrijven in de regio gebeurt. Op deze manier ontdekken de basisschoolkinderen uit groep zeven alvast een beetje wat ze wel en niet leuk vinden voor hun toekomstige loopbaan. Liever werken in de zorg of bij een timmerbedrijf? Of toch kiezen voor een loopbaan als chef-kok? De OnderwijsRoute probeert kinderen hier op jonge leeftijd al bewust van te maken. Algemeen directeur Gerrit van Gelder had een tip voor de kinderen: "Weet wat je wil worden en kies voor een branche waar werk in is."

Het groente- en fruitbedrijf uit Ridderkerk werkt vaker samen met basisscholen. Laatst ook in de Hoeksche Waard om groenten, fruit en een gezonde levensstijl te promoten. "We ontwikkelen een lesprogramma voor scholen om groenten te promoten. Kinderen eten vooral wat ze lekker vinden en eten ook meer groenten en fruit als ze het lekkerder vinden", zegt Gerrit. "Ons oer-Hollandse bedrijf ligt in de achtertuin van het Westland en dicht bij de haven van Rotterdam. We moeten kinderen al op jonge leeftijd laten zien hoe veelzijdig ons werken in de AGF-sector is. We staan daarom ook open voor bliksembezoeken van scholen", aldus Gerrit van Gelder.

De organisatie Onderwijsroute is blij met de actie van Van Gelder. Docenten kunnen het lesmateriaal van Van Gelder gebruiken in vakken zoals aardrijkskunde, biologie en taal. De presentatie aan deze kinderen was in handen van Sander Broerse en Marco de Fonkert. Vorig jaar liet Van Gelder al weten groenten en fruit meer te gaan promoten op basisscholen in de regio.

Publicatiedatum: