Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Aad van Dijk: "Biobased doos next level in duurzaamheid”"

Innovatie The Greenery: tomaten verpakt in eigen stengels



Tholen - The Greenery had op de Fruit Logistica een heuse wereldprimeur. Voor het eerst werd een kartonnen verpakking getoond, vervaardigd van vezels uit tomatenstengels. In de biobased doos worden de tomaten van Duijvestijn verpakt. Niet geheel toevallig werd deze Greenery-teler tijdens de beursdagen ook gekozen tot winnaar van de Tomato Inspiration Award 2015.




Volgens senior product manager Aad van Dijk van The Greenery is het een innovatie, die vanuit de teelt is gekomen om een afgedragen gewas op te waarderen tot hoogwaardige producten. Zo worden de stengels gebruikt om doosjes mee te produceren en worden de bladeren ingezet voor de kleinere verpakkingen. Ook loopt er een traject om uit de plantensappen grondstoffen te halen voor bio-plastics. De doos is een ontwikkeling van het een keten consortium Biobased Westland en is geproduceerd door Smurfit-Kappa. De ontwikkeling met biobased verpakking gaat een revolutie geven in de verpakkingsindustrie. Deze doos is de versie 1.0, uiteindelijk willen we het graag doorevolueren tot een volledige productrange, maar dat doen we graag samen met onze klanten."

Vanuit de retail is er volgens Aad wel degelijk interesse om te starten met biobased verpakkingen. "Komend seizoen gaan we de eerste verpakkingen leveren. De technische eigenschappen van deze verpakking doen niet onder voor een conventionele doos. Doordat er tomatenvezels gebruikt zijn, kan de doos meerdere keren gerecycled worden. Zelf meer keer dan een standaard kartonnen doos wat de duurzaamheidsfactor nog meer verhoogt. The Greenery ondersteunt met deze innovatieve biobased verpakking retailers, die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Klanten nemen deze biobased verpakking mee in de marketingmix."

Voor meer informatie:
Aad van Dijk
The Greenery
T: 0180-657149
a.vandijk2@thegreenery.com
www.thegreenery.com