Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roamler onderzoekt populairste fruitmomentje

Het welbekende advies van de Gezondheidsraad is om dagelijks minimaal 2 stuks fruit per dag te eten. Uit voedselconsumptiepeilingen van het Ministerie van Volksgezondheid blijkt echter dat veel Nederlanders zich niet aan deze richtlijn houden. Hoe staat het er op dit moment voor met de fruitconsumptie in Nederland? Door middel van de opdracht 'fruitmomentjes' vroeg Roamler aan 430 smartphone gebruikers hoeveel stuks fruit zij per dag eten, waar zij het kopen en hoe het geconsumeerd wordt.



Het overgrote deel van de Roamlers lieten weten dat zij tenminste 1 stuk fruit per dag eten (90%). Bijna de helft (48%) eet dagelijks zelfs 2 of meer stuks fruit. Het favoriete stuk fruit van de Roamlers blijkt respectievelijk banaan, appel, mango en aardbeien. Niet geheel onverwacht aangezien banaan goed is voor bijna 1% van de totale supermarktomzet. De Roamlers gaven aan fruit doorgaans op de markt te kopen of bij grote Nederlandse supermarkten. Hierbij zijn Albert Heijn, Jumbo en Lidl de meest voorkomende verkooppunten.

Top-5 meest gekocht fruit
1. Banaan
2. Appel
3. Mandarijn
4. Sinaasappel
5. Kiwi

Fruitconsumptie
Maar wat gebeurt er eigenlijk met het fruit nadat het gekocht is? Met andere woorden, hoe wordt het geconsumeerd? Uit het onderzoek van Roamler blijkt dat fruit opvallend vaak ongeschild wordt gegeten en zonder het toevoegen van andere producten. Fruit wordt over het algemeen gegeten als –gezond- tussendoortje op het werk, onderweg in de auto of trein en vlak voor of na het sporten. Opmerkelijk is dat fruit in de ochtend meestal wel geschild wordt, maar als tussendoortje niet. Daarnaast wordt fruit vaak verwerkt tot een gezonde sap, toegevoegd aan salades of gecombineerd met yoghurt en havermout. Zie hieronder daarvan het resultaat.
 
'Gemak' blijkt het sleutelwoord, zo geeft één van de Roamlers ook aan: 'Heel simpel: schillen, snijden, eten!'. Fruit wat gemakkelijk mee te nemen is, wat je niet hoeft te schillen en overal eetbaar is (zonder bestek), is voor de Roamlers de meest belangrijke reden voor het meenemen en eten van een stuk fruit. Christiaan Rijnhout van Roamler is vorige week op Fruit Logistica in Berlijn in aanraking gekomen met een innovatie op dit gebied: het vruchtvlees van een kiwi met de schil van een banaan. Christiaan: ''Dit product voldoet helemaal aan de heersende behoefte van de consument. In 3 seconden is de schil van de vrucht en consumenten krijgen bij het eten van deze 'kiwi' geen vieze handen waardoor je het overal op kunt eten. Makkelijker kan niet!".


Voor meer informatie:
Christiaan Rijnhout
Roamler
M: +31 642417720
www.roamler.com



 
Publicatiedatum: