Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogstraten biedt dit jaar voor het eerst kersen aan

Tholen - Veiling Hoogstraten stond dit jaar weer op de Fruit Logistica. Het was voor hen een geslaagde beurs en het team had weer diverse nieuwtjes te vertellen aan de bezoekers. Dit jaar zal de veiling voor de eerste keer kersen in het assortiment hebben. Jan Engelen: "Er zijn momenteel twee kersentelers bij ons aangesloten en van één teler zal er dit jaar oogst zijn vanaf eind mei."



Kersen

Hoogstraten raamt een kersenoogst van 10 tot 15 ton. Het areaal is momenteel zo'n tien hectare. Het is een beschermde teelt onder de overkapping. Jan verwacht dat er komend jaar meer producenten zullen kiezen voor kersenteelt. "Sommige telers zoeken alternatieven en het is een prachtig product om erbij te hebben." De kersen zullen vermarkt worden onder het Hoogstraten-merk.

Uitbreiding belichte teelt aardbeien
Vanaf begin vorig jaar levert Hoogstraten jaarrond aardbeien. "In de winter van 2014 was er voor het eerst belichte teelt in de winter. We hebben nu twee hectare in totaal en dat zal dit jaar verder worden uitgebreid", aldus Jan. "We merken dat er een goede vraag naar is en we verwachten dat de totale aanvoer ook verder zal groeien." De aardbeienaanvoer bij Hoogstraten op dit moment is gemiddeld 10 tot 12 ton per week.

Promotie

Hij geeft aan dat er voor aardbeien weer een mooie promotiecampagne zal worden ingezet dit seizoen. "Ook dit jaar maken we de aardbei weer op verschillende manieren bekend aan het publiek. We zijn al enkele jaren bezig met B2C-campagnes en merken dat deze aanslaan. Als er bijvoorbeeld een tasting is, verkoopt men op dat punt wel drie tot tien keer zo veel. Hoogstraten aardbeien zullen ook op radio en tv te horen en te zien zijn. Daarnaast zijn we een samenwerking aangegaan met 'De Lijn', een instantie voor het openbaar vervoer. Bij diverse lijndiensten zal de aardbei goed zichtbaar zijn."
 
Voor meer informatie:
Jan Engelen
Veiling Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
Tel: +32 3 3400233
Fax: +32 3 3147844
www.hoogstraten.eu