Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Belgische standhouders op Fruit Logistica

Tholen - Er waren dit jaar in totaal bijna 100 Belgische standhouders op de Fruit Logistica. Elk jaar neemt het aantal deelnemers toe. De bekende 'België-hal' is 6.2, waar veel AGF-exporteurs zich rondom de VLAM stand hadden gevestigd. In het andere deel van hal 6.2 was een gemeenschappelijke stand van importeurs uit het Europees Centrum te Brussel. Verdeeld over diverse andere hallen waren ook nog andere Belgische bedrijven te vinden.



Veilingen apart

Opvallend dit jaar was het feit dat de Belgische Veilingen allemaal een aparte plaats hadden om zich te profileren. Waren BelOrta en de REO-Veiling vorig jaar nog bezoekers, dit jaar hadden ze geïnvesteerd in een nieuwe stand. Hoogstraten, LTV, BFV en Veiling Haspengouw waren er ook, maar die hadden al jaren een vaste plaats op de Fruit Logistica. Nieuw dit jaar was dat groenteteler Stoffels een eigen stand had. Het bedrijf leverde eerst haar producten aan Hoogstraten, maar heeft onlangs besloten om de afzet zelf te regelen.

De sfeer bij de Belgische standhouders zat er dit jaar goed in ondanks de moeilijke markt. Belangrijke onderwerpen, die ter sprake kwamen, waren de Russische boycot en nieuwe markten. De aardappelsector had even de hoop dat de afzet naar Rusland toch in gang zou komen, maar dat was vergeefs. Exporteurs laten duidelijk blijken op zoek te zijn naar nieuwe afzetmarkten, wat heel wat inspanningen met zich meebrengt.

Klik hier voor de fotoreportage