Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer Ecuadoriaanse physalis naar Europa



De lampionplant (Physalis) is een geslacht van 75 tot 90 soorten planten in de nachtschadefamilie (Solanaceae). De botanische naam Physalis betekent blaas, en is afgeleid van de vorm van de uitgegroeide kelk van de echte lampionplant (Physalis alkekengi) die de vrucht na de bloei omsluit. Dit exotische superfruit wordt vaak gebruikt als een ornament in haute cuisine, maar heeft veel meer te bieden.

"Het is een product dat van oorsprong uit de Andes komt, vermoedelijk zelfs uit Ecuador. Wij produceren in een gebied 50 kilometer ten zuiden van Quito, in de provincie Pichincha. De locatie is 2.000 tot 3.200 meter boven de zeespiegel. Hoogte geeft de physalis een betere kwaliteit, grootte, kleur en Brix," zegt Dennis Brito van TANKAY SOCIAL COMPANY.



Tankay is een sociale onderneming die zich richt op de productie van exporteerbare gewassen, en daarmee op het verbeteren van de inkomens en levensomstandigheden van de telers in economisch achtergebleven gebieden van Ecuador.

"We hebben ongeveer 40 hectare en produceren het hele jaar door; wij verwerken de physalis ook en verkopen hem gedroogd," zegt Dennis. "Wij exporteren momenteel verse en verwerkte groenten naar Duitsland, Canada en de Verenigde Staten, en we zijn er echt van overtuigd dat grote hoeveelheden Ecuadoriaanse physalis op de Europese markt zou kunnen worden afgezet."

Volgens Dennis moet de wijze van marketing veranderen. "Tot nu toe was de marketing gericht op de verkoop van physalis als een exotisch fruit, en dit heeft zijn groei beperkt. Hij kan gemakkelijk worden verkocht als mini-tomaat. Teveel mensen denken nog dat ze gewoon een garnering voor cocktails zijn."

TANKAI is aanwezig op Fruit Logistica in Berlijn. U kunt ze bezoeken in Hal 23, Stand E 07.


Meer informatie:
Dennis Brito Madrid
TANKAY SOCIAL COMPANY
M: + 593 9 9 14 23 343
dbrito@tankay.org

Publicatiedatum: