Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse avocado’s profiteren van tekorten Chili en Israël

Het seizoen voor Spaanse Hass avocado heeft tot dusver geprofiteerd van de tekorten van Chileense en Israëlische concurrenten, stelt Juan Antonio Reyes Gutiérrez, manager van het bedrijf Reyes Gutiérrez. De prijzen, zegt hij, blijven stijgen en de omzet heeft een goed tempo. "Op dit moment vangen Spaanse avocado's in Europa tussen 11 en 12,50 euro voor een doos van 4 kilo. Ze zijn ook de meest gewilde avocado's."

Chili kan minder avocado's naar Europa verschepen als gevolg van de droogte. De Chileense productie is gedaald van ongeveer 230.000 ton vorig jaar tot 140.000 ton dit seizoen. In Israël zijn productievolumes verminderd als gevolg van vorst. Juan Antonio Reyes tekent wel aan dat "de productie van Israël herstellende is en binnenkort meer druk op de prijzen zal uitoefenen."



Het productievolume van Spanje zelf is dit jaar naar verwachting vergelijkbaar met vorig seizoen, maar met wat kleinere kalibers. Het laatste is een wereldwijd fenomeen en wijdt Reyes Gutiérrez aan opwarming van de aarde.

"Klimaatveranderingen zijn een belangrijke factor voor de Spaanse avocado's. De lage temperaturen in de winter en de extreem hoge temperaturen in de zomer zorgen voor kleinere kalibers."

Reyes Gutiérrez is gevestigd in de gemeente Vélez-Málaga, in de beroemde Axarquia, een van de weinige gebieden in Europa waar het mogelijk is om tropische vruchten te telen. Het bedrijf heeft zijn belangrijkste exportmarkten in de Europese Unie.


Meer informatie:
Juan Antonio Reyes Gutiérrez
REYES GUTIÉRREZ
Apdo. de Correos n.º 65
Camino de Málaga s/n
29700 Vélez-Málaga, Spain
T: (+34 )952 505 606
M: (+34) 639 707 537
jarg@reyesgutierrez.com
http://www.reyesgutierrez.com/
Publicatiedatum: