Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maurice Ott, Simba Vegetables

“Ik verwacht een plusje in de uienprijzen”

Tholen - Op dit moment worden voor Senegal geen licenties afgegeven. Maurice Ott van Simba Vegetables verwacht dat Oost-Europa deze volumes kan opnemen. Hoewel Simba Vegetables alleen op de Europese markt actief is, ziet Maurice wel kansen. "Er zijn zeker voldoende uien en de kwaliteit is goed. De prijzen zijn niet heel hoog, maar we verwachten dat er nog een klein plusje gaat komen later in het seizoen."



Voor de Oost-Europese markt, een belangrijk afzetgebied voor Simba, is de vraag momenteel het grootst in de Baltische Staten en Scandinaviƫ. "In Zuidoost-Europa is er ook wel wat vraag," vertelt Maurice, "maar bijvoorbeeld op de Roemeense markt is het echt vechten op prijs. Daar is nog voldoende lokaal product beschikbaar."

Vanaf volgende maand verwacht Maurice dat de export naar Oost-Europa echt begint te lopen. "We exporteren nu ongeveer 350 ton uien naar verschillende landen binnen Europa. We exporteren niet buiten Europa, dus we zijn volledig van deze markt afhankelijk." De effecten op de wereldwijde uienmarkt, bijvoorbeeld de gesloten grenzen van Rusland, hebben dan ook alleen indirect effect op de activiteiten van Simba.

Voor het vervolg van het seizoen verwacht Maurice een kleine opleving van de uienprijzen. "De prijzen zijn nu niet heel hoog (tussen de 11-12 cent per kilo), maar we verwachten dat er een klein plusje gaat komen tegen het einde van het seizoen." Speciaal voor de uien liet Simba een bandbaal met het eigen logo ontwerpen.

Simba Vegetables werd in april 2014 opgericht. Gevestigd in het Noord-Hollandse Zwaagdijk richt het bedrijf zich op de export van producten die in de regio geteeld worden. Het assortiment bestaat naast uien uit aardappelen, kool, bloemkool, broccoli, bieten, pastinaken en koolraap. "We kijken terug op een goed jaar met een mooi resultaat," sluit Maurice af. Deze week zijn Maurice Ott en Robert Sijm op donderdag en vrijdag op de Fruit Logistica in Berlijn te vinden. "We zien er naar uit onze klanten, leveranciers en collega's te ontmoeten."

Voor meer informatie:
Simba Vegetables bv
Maurice Ott
Zwaagdijk 149
1684 ND Zwaagdijk-Oost
M: +31 (0)625 515 333
T: +31 (0) 228 745 392
E: maurice@simbavegetables.nl
W: www.simbavegetables.nl