Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VAE heeft liever lokaal product

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten zijn meer geneigd om plaatselijke producten te kopen. Gelijktijdig blijven de plaatselijke telers meer verse agf leveren voor lokaal gebruik, aldus een nieuw rapport van het Abu Dhabi Boeren Dienstencentrum. 

Volgens het rapport groeit Abu Dhabi 4 keer zo snel, vergeleken met de productie van plaatselijke consumptiegoederen. De lokale productie is slechts 16% van de totale agf-verkoop in de VAE. Die markt is 2,4 miljard Dirham waard. 

"We deden dit onderzoek om helderder te krijgen, hoe het staat met de gezondheid van de plaatselijke markt, alsook met die van de levensmiddelenindustrie in de VAE," zegt Nasser Al Junaibi.

Komkommers, Spaanse peper, kruiden, bladgroente en tomaten namen een aanzienlijk deel van de plaatselijke teelt voor hun rekening. Uien, aardappelen, kool en pompoenen kunnen groeien in de toekomst. Het 4 jaar durende onderzoek moet regelmatig ververst worden. Zo kunnen boeren info krijgen om te kunnen groeien.

Het rapport gebruikt statistieken van het Ministerie van Milieu en Water en van de Abu Dhabi VoedselControleOverheid. Vertegenwoordigers van enkele allesverkopers, zoals Spinneys, LuLu en Carrefour werden geïnterviewd.
Publicatiedatum: