Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook eerste aubergines geveild vandaag

Eerste deelname BelOrta aan Fruit Logistica

Nu de drukke fusiejaren achter de rug zijn kan BelOrta opnieuw vooruit kijken. BelOrta is 2015 alvast ambitieus gestart door een stijgende naamsbekendheid in binnen- en buitenland als doel voorop te stellen. Een eerste horde die hierbij dient genomen te worden is een zichtbare deelname aan de grootste groente- en fruitbeurs ter wereld, Fruit Logistica. BelOrta neemt voor de eerste keer deel met een eigen stand (hall 6.2 B-10), zal aanwezig zijn op de algemene Belgische groente- en fruitstand van VLAM (hall 6.2 B-04-06) en heeft de eer om de Lemoncherry te mogen presenteren als genomineerde inzending voor de prestigieuze Fruit Logistica Innovation Award (foyer hall 20/21) .



Eigen stand
BelOrta zal op de komende editie van Fruit Logistica aanwezig zijn met een eigen stand B-10 in hall 6.2. Op deze gloednieuwe stand pakken we uit met het hardfruit, zachtfruit en de specialiteiten. In een open stand met opvallende achterwand zullen de juweeltjes van producten op een heel unieke wijze gepresenteerd worden.

Deelname VLAM-stand
VLAM zal traditiegetrouw een grote oppervlakte innemen in hall 6.2. De blikvangers op stand B-04-06 worden opnieuw de metershoge beelden van producenten en de opvallende productpresentaties van de Belgische topproducten. Samen met de andere Flandria-veilingen zal BelOrta aanwezig zijn op de VLAM-stand om het grote aanbod aan verse groenten en fruit van bij ons te presenteren.

Nominatie Lemoncherry voor FLIA

De Lemoncherry, het decoratieve pruimvormige minitomaatje op tros van BelOrta, is één van de kanshebbers om de felbegeerde Fruit Logistica Innovation Award binnen te halen. Gedurende de eerste twee dagen zal er door de aanwezigen kunnen gestemd worden op de 10 genomineerde inzendingen. U kan alle kanshebbers bezichtigen in de foyer tussen hall 20 en 21 en ter plaatse uw stem uitbrengen.



Nieuwe bedrijfsfilm
BelOrta vermarkt 125 groente- en 25 fruitvariëteiten onder verschillende labels. Bovenop dit uitgebreide aanbod biedt BelOrta eveneens een breed scala aan biologische producten. De gloednieuwe bedrijfsfilm is te vinden op www.belorta.be

Jaarlijks produceren de BelOrta-producenten meer dan 500.000 ton groenten en fruit. Dit zorgt ervoor dat BelOrta de grootste Europese groente- en fruitveiling is. 60% van de producten vermarkt via BelOrta zijn bestemd voor export. Onze buurlanden zijn de grootste afnemers: Duitsland, Frankrijk en Nederland zijn samen goed voor 60 % van de export. Daarnaast vertrekt een groot volume richting wereldwijde bestemmingen waaronder Spanje, Italië, UK, Scandinavië, Japan, Verenigde Staten, Canada en het Midden-Oosten.

www.belorta.be

Eerste aubergines
Op vrijdag 30 januari werden op veiling BelOrta de eerste aubergines van het nieuwe seizoen verhandeld. In totaal werden er 230 kg Flandria aubergines van kaliber 100 gr aangeleverd door firma Jansen uit het Nederlandse Etten-Leur. De eerste aubergines werden gekocht door Duva Fruit uit Gistel. Zij betaalden hiervoor de primeurprijs van € 5,00/kg.

De aubergines werden nog dezelfde dag verkocht aan "Groenten en fruit Dumarey", speciaalzaak in groenten en fruit in Gistel, gekend voor hun dagverse primeurs.


Philiep Willems (divisiehoofd export) en Dirk Liekens (keurder vruchtgroenten)

Belgisch marktleider in aubergines
In 2014 werden bij Belorta ruim 11.000.000 kg aubergines aangevoerd. Het areaal in 2015 zal ongeveer vergelijkbaar zijn als vorig jaar nl. 23 ha. Dergelijke aantallen en oppervlaktes zorgen ervoor dat BelOrta in België ruimschoots koploper is voor de handel in aubergines. Maar liefst 97% van de aubergines die verhandeld worden via het veilingwezen in België zijn aangevoerd bij BelOrta. Naast de gewone aubergines mag BelOrta ook de Turkse, de witte en de gestreepte (graffiti) varianten onder haar aubergine-telgen rekenen.

Aanvoerperiode, sortering en verpakking
Sinds een tiental jaren telen een aantal tuinders bij BelOrta deze glanzende donkerpaarse groente onder glas. Aubergines van bij ons zijn ononderbroken verkrijgbaar van februari tot november. Het hoofdseizoen situeert zich echter in de maanden mei tot september. De sortering van aubergines onder het Flandria keurmerk gebeurt op basis van het gewicht ( minimaal 100 gr ). Standaard worden aubergines in blauwe EPS-kisten en dozen verpakt. Andere verpakkingen worden geleverd op aanvraag van de handel.

Contact
:
Voor meer productspecifieke informatie kan u terecht bij het commerciële team van BelOrta.
Tel: +32 (0)15 565 617
e-mail: verkoop@belorta.be
www.belorta.be
Publicatiedatum: