Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

70 tot 75% van de Poolse appelen vindt nog steeds exportbestemming

Volgens Jan Nowakowski van het Poolse import- en exportbedrijf Genesis Fresh is er een grotere oogst en heeft het fruit een goede kwaliteit. Dit komt door de milde temperaturen van vorig voorjaar, de afwezigheid van vorst en de goede weersomstandigheden tijdens de zomer. 

Hoewel dit in combinatie met de Russische importstop resulteert in een hoog percentage fruit dat niet wordt verkocht, verzekert Jan dat 70 tot 75% van de totale productie nog steeds zal worden verkocht, net als voorgaande jaren. "Natuurlijk zullen we niet naar elke markt kunnen verzenden, maar we hebben nog 5 tot 6 maanden voor het einde van het seizoen, dus we zullen zien." 

Er worden alternatieve bestemmingen gezocht voor het overaanbod. "Helaas is de Chinese markt gesloten, maar sommige overige producten zullen worden verscheept naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Met Canada zijn we nog maar net begonnen, dus ik weet nu nog niet of we succes zullen hebben daar. Sommige appelen worden naar Singapore verzonden, waar de Poolse appelen succesvol zijn bij de grootste supermarktketen van het land. "Hier ligt de voorkeur bij de gekleurde rassen. Gala appelen, Red Delicious en andere rode rassen zijn het meest populair." We exporteren ook naar landen als Wit-Rusland, Oekraïne en Kazachstan." 

Voor meer informatie:
Jan Nowakowski
Genesis Fresh
Tel: + 48 22 378 34 05
Fax: + 48 22 378 34 66
www.genesisfresh.com
Publicatiedatum: