Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"William Nannes, Beemsterboer: "Baalprijs staat onder druk"

Zijn er alternatieven op uienmarkt voor West-Afrika?

Tholen - De Nederlandse uienexporteurs staan voor een spannende tweede helft van het seizoen. "We moeten afwachten wat er gaat gebeuren", vertelt inkoper William Nannes van J.P. Beemsterboer Food Traders. "Senegal is in principe dicht, al volgt er dit weekend nog een vergadering of er nog een klein quota geëxporteerd mag worden voor de lokale oogst losbreekt. Dat gaan we beduidend merken aan onze exportvolumes, want er ging ontzettend veel die kant uit."



"Ook de export naar Mauritanië en Gambia neemt wat af. Er is wel export naar bestemmingen als Brazilië, Libië en Maleisië, dus de markt is nog redelijk breed. Hoe de afzet binnen Europa is, weet ik niet, want hier doen wij geen handel, maar er is een grote Europese oogst. Mocht er nog wat Europese afzet bijkomen, dan kan de export mogelijk nog doorgetrokken worden", vervolgt William. "Het lastige voor verpakkers is dat naar een markt als Brazilië de grove uien weggaan, maar ze moeten met hun middelsortering ook een weg vinden."

"En de telers zitten vrij vast in het zadel. De vraag is of ze nog wat loslaten, want de prijs is natuurlijk al heel laag. De baalprijs ligt rond de 11 cent voor de middel- en 12 cent voor de grove sortering, maar staat onder druk. De concurrentie is hevig en als de telers niet zakken, wordt dat er niet beter op. Het voordeel van ons bedrijf is dat we geen positie hebben en daarmee geen belang bij een lage of hoge uienprijs. Wij moeten handel kunnen doen en daar moet een bepaalde marge tussen zitten, liefst voor iedereen", besluit William.

Voor meer informatie:
William Nannes
J.P. Beemsterboer Food Traders
+31 226396408
wnannes@beemsterboer.nl
www.beemsterboer.nl