Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe wending in langlopende rechtszaak

Chiquita beschuldigt advocaat van betalen getuigen

De rechtszaak tegen Chiquita over uitbetaling van compensatie nadat de bananengigant in 2007 erkende een terroristische organisatie in Colombia te hebben gesteund heeft een nieuwe wending genomen. Chiquita beschuldigt een advocaat van het betalen van getuigen.

Het gaat om een zaak van bijna twintig jaar geleden. Chiquita steunde de FARC tussen tenminste 1989 en 1997 financieel. Duizenden nabestaanden en slachtoffers van de FARC eisen een compensatie van Chiquita.

Het juridische team van Chiquita beschuldigt nu advocaat Collingsworth van het betalen van getuigen. Opvallend is vooral de manier waarop de zaak aan het rollen kwam. Een andere advocaat, Wolf, van de nabestaanden uitte de beschuldiging op zijn Facebookpagina. Wolf en Collingsworth zouden aan dezelfde kant moeten staan, tegenover Chiquita. Naast de post op Facebook gebruikt Chiquita een email van Collingsworth.

Wat de gevolgen zijn voor de rechtsgang is nog onduidelijk.
Publicatiedatum: