Carlos Cumbreras
Grufesa is opgericht in 1983 en heeft veertig leden met een gezamenlijk areaal van 440 hectare aardbeien die gezamenlijk zo'n 20.000 ton aardbeien produceren voor de Europese markten. Waar andere telers overschakelen op frambozen en blauwe bessen, ziet Grufesa haar toegevoegde waarde in de aardbeienproductie. "Er is een enorme trend naar diversificatie, maar we zijn ervan overtuigd dat specialisatie ook waarde biedt. Wij blinken uit in aardbeien. Waar in Huelva het aardbeienareaal met 10% is gedaald, zijn wij 5% gegroeid."
Volgens Carlos moet de sector vooral meer gaan communiceren om meer concurrerend te worden. "Naast kwaliteitsverbeteringen, moeten we veel meer ons product promoten. We moeten worden geidentificeerd als de enige aardbeienleverancier in Europa, gedurende de eerste maanden van het jaar. Dit jaar doen we een eerste poging in deze richting met een communicatiecampagne, die wordt ondersteund door de hele sector."
De specialisatie laat zich onder meer zien door het Healthy Berry-concept dat Grufesa heeft geïntroduceerd. Samen met Bayer CropScience is sinds 2010 een Food Chain Partnership gestart voor duurzame residuvrije aardbeienteelt. "We houden rekening met duurzaamheidsaspecten als milieu, residuvrij en gezonde eigenschappen. Wij geloven in deze filosofie en het biedt ons toegang tot afnemers in de meest veeleisende markten."
For more information:
Carlos Cumbreras
Grufesa
T: +34 959 372335
T: +34 959 372346
info@grufesa.com
sales@grufesa.com
www.grufesa.com